Nieuw leerboek voor biologisch medisch analisten is bijna klaar!

Het afgelopen jaar hebben de auteurs Harrie de Rijk en Eus van Hove hard gewerkt aan kopij voor de nieuwe druk van het leerboek Biomedische kennis voor het mlo. Het nieuwe leerboek zal aansluiten op het profiel Biologisch medisch analist uit het Kwalificatiedossier Analisten.
Vakgebieden waarin biologisch medisch analisten meestal werken zijn klinische chemie, biochemie, biotechnologie, pathologie en microbiologie. Kern van dit boek bestaat daarom uit anatomie en fysiologie van de mens. Dit vormt immers de basis voor specialistische kennis van kerntaken en werkprocessen op biologisch medische laboratoria. 
Belangrijke verbeteringen in de nieuwe editie zijn:  

  • eenvoudiger taalgebruik met kortere zinnen;
  • meer afwisseling van tekst met verhelderende afbeeldingen;
  • leerstof verrijkt met contexten uit de beroepspraktijk;
  • leerboek full colour uitgevoerd.

De kopij ligt nu bij de uitgever. Komende tijd gaat uitgeverij Syntax Media aan het werk met de redactie en vormgeving van het boek. De nieuwe uitgave zal op dezelfde wijze worden vorm gegeven als de zesde editie van Biologie voor het mlo.
Een exacte verschijningsdatum is nog niet bekend, maar de uitgever verwacht dat de nieuwe editie binnen enkele maanden in de winkel ligt. Dus ruim op voor het begin van schooljaar 2020-2021.

Biologisch medisch analisten in opleiding.