Test je kennis over Bloedcellen

Als je paragraaf 8.2 over erytrocyten, leukocyten en trombocyten goed hebt doorgewerkt en alle opdrachten hebt gemaakt kun je met deze quiz je kennis over Bloedcellen testen.

Nieuw leerboek voor biologisch medisch analisten is bijna klaar!

Het afgelopen jaar hebben de auteurs Harrie de Rijk en Eus van Hove hard gewerkt aan kopij voor de nieuwe druk van het leerboek Biomedische kennis voor het mlo. Het nieuwe leerboek zal aansluiten op het profiel Biologisch medisch analist uit het Kwalificatiedossier Analisten.
Vakgebieden waarin biologisch medisch analisten meestal werken zijn klinische chemie, biochemie, biotechnologie, pathologie en microbiologie. Kern van dit boek bestaat daarom uit anatomie en fysiologie van de mens. Dit vormt immers de basis voor specialistische kennis van kerntaken en werkprocessen op biologisch medische laboratoria. 
Belangrijke verbeteringen in de nieuwe editie zijn:  

  • eenvoudiger taalgebruik met kortere zinnen;
  • meer afwisseling van tekst met verhelderende afbeeldingen;
  • leerstof verrijkt met contexten uit de beroepspraktijk;
  • leerboek full colour uitgevoerd.

De kopij ligt nu bij de uitgever. Komende tijd gaat uitgeverij Syntax Media aan het werk met de redactie en vormgeving van het boek. De nieuwe uitgave zal op dezelfde wijze worden vorm gegeven als de zesde editie van Biologie voor het mlo.
Een exacte verschijningsdatum is nog niet bekend, maar de uitgever verwacht dat de nieuwe editie binnen enkele maanden in de winkel ligt. Dus ruim op voor het begin van schooljaar 2020-2021.

Biologisch medisch analisten in opleiding.

Nieuwe uitgave BioMedische kennis

Uitgeverij Syntax Media overweegt een nieuwe, verbeterde editie uit te geven van het leerboek BioMedische kennis voor het mlo.
De volgende verbeteringen worden voorgesteld:

  • Biomedische kennis voor het mlo, ooit geschreven voor zowel hlo als mlo, zal beter aansluiten op het niveau van de leerlingen door eenvoudiger taalgebruik.
  • Het nieuwe leerboek zal aansluiten op het profiel Biologisch medisch analist uit het Kwalificatiedossier (crebonr. 25045). De kern zal bestaan uit anatomie en fysiologie van de mens dat de basis vormt voor de specialisaties klinische chemie, microbiologie en pathologie.
  • Het nieuwe leerboek zal worden verrijkt met contexten uit de praktijk van het klinisch chemisch laboratorium, microbiologisch laboratorium en pathologisch laboratorium.
  • De nieuwe uitgave zal op dezelfde wijze worden vorm gegeven als het leerboek Biologie voor het MLO met opdrachten, verhelderende afbeeldingen en foto’s in full color.

Uitgeverij Syntax Media zal binnenkort de belangstelling peilen voor dit nieuwe leerboek middels een online enquête.

Website was slecht bereikbaar

Websites van domeinbeheerder Mijndomein waren van vrijdag tot en met dinsdag doelwit van meerdere DDoS-aanvallen.

Hierdoor was biologievoorhetmlo.nl vertraagd of moeilijk bereikbaar. De aanvallen zouden in de nacht van vrijdag op zaterdag zijn begonnen,  de aanval is op dinsdagochtend 5 december 2017 afgeweerd.

Klik hier voor meer informatie.